Memory Craft 9450QCP

Memory Craft Horizon 9450QCP er laget til deg som elsker å sy, du bruker mange timer i syrommet og vil ha det beste. Her får du sykomfort, funksjoner og stingutbud for å gjennomføre alle dine sy- og quilteprosjekt. Stort innvendig arbeidsrom, profesjonell belysning over arbeidsområdet og forstørrelsesglass. En rå kopi av den ettertraktede rettsømsfoten med rettsøm stingplate for overlegen kontroll ved ekstra tunge syoppgaver.

Høy syhastighet, syguide, trådkutter-pedal og automatisk løft av trykkfoten, er bare noen av funksjonene som følger med maskinen og om gir deg et perfekt resultat. Stitch Composer – programvare for å lage egne sting følger også med.

LABBER

 • Sikksakklabb (montert på maskinen)
 • Auto 1-trinns knapphullsfot inkl. stabiliseringsplate
 • Faldelabb
 • Glidlåslabb
 • Applikasjonslabb
 • Applikasjonslabb åpen
 • Blindfaldslabb
 • Kastfot
 • Frihandsquiltelabblukket QC/åpenQO/ sikksakk QV
 • Quiltelabb PD-H
 • Knappelabb
 • 1/4″ labb
 • Bred overtransportør med holder
 • Rettsømslabb industritype

BLI KJENT MED MEMORY CRAFT 9450QCP

STORT INNVENDIG ARBEIDSROM 280 X 120 MM

Memory Craft Horizon 9450QCP tilhører vår “Horizon”-serie, med det største innvendige arbeidsrommet på hele 280 x 120 mm til høyre for nålen. Perfekt for større prosjekt så som quilting, hjemmetekstil, søm av brude- og festklær, eller andre prosjekt der ekstra plass underletter  arbeidet.

 
 
 
 

BRUKERVENNLIG LCD TRYKKSKJERM

5” LCD trykkskjerm i farge, der du velger og gjør personlige innstillinger av valgt søm. Du får all den informasjon du behøver om hver enkelt søm. Alt fra visuelt bilde, hvilken trykkfot som er passende til sømmen, samt alle justeringsmuligheter som finnes for sømmen.

9 MM BREDE SØMMER MED 91 NÅLPOSISJONER

Enormt stingbibliotek med mulighet til å sy opp til 9 mm brede sømmer. Hvert enkelt sting med 91 unike nålposisjoner og 0,1 mm bredde- og lengdejustering, for myke, runde og delikate konturer. Bredden på stinget gjør dine dekorsømmer fyldigere, klarere og mer distinkte.

Velg blant 350 ulike sømmer fra 11 kategorier: nyttesømmer, knapphull, applikasjonssømmer, heirloomsømmer, quiltesømmer, satengsømmer (forlegningsbare opp til 5 ganger), overgangssømmer, dekorsømmer, lange sømmer, pliktogram, lekfulle sømmer, bokstaver (3 skrifttyper) med symboler og sifrer.

 
 

INNEBYGD SYGUIDE MED FØRINNSTILTE HURTIGVALG

Syguiden er en syhjelp der du kan velge blant de tolv mest brukte syapplikasjonene. I hver syapplikasjon blir det foreslått passende sømmer med førinnstilte innstillinger.

Du kan välja följande syapplikationer: 

 • Søm
 • Overkasting
 • Usynlig faldsøm
 • Rullefald
 • Glidelås
 • Rynking
 • Tråkling
 • Knapper
 • Forsterkning
 • Applikasjoner
 • Lappeteknikk
 • Quilting

SKAP EGNE STING MED STITCH COMPOSER™

Programmet lar deg lage og redigere sømmer på datamaskinen. Du kan gjøre små eller store endringer på eksisterende sømmer. Programmet er enkelt å bruke og du overfører sømmen til symaskinen din på et blunk. 

ENKELT Å TRE MASKINEN

Det går fort, sikkert og enkelt å spole undertråd og du får på ekstra mye undertråd på de høye, dype «J» undertrådsspolene. Legg spolen i spolehuset, og du behøver ikke «fiske» opp tråden, da dette er noe maskinen gjør selv.

Det er også enkelt å tre overtråden. Liggende snelle for flokefri og jevn transport av tråden. Kodet trådguide og halvautomatisk nålitreder for enkel treding av nålen og for raske trådbytter.

ENKEL STINGPLATEBYTTE MED ONE STEP™

Å bruke rett verktøy til rett til er viktig innenfor søm. Ved søm i tynne stoff eller ved quilting, gjør en rettsøm stingplate stor forskjell. Med vår One Step™ stingplate konvertering kan du enkelt veksle og bruke det perfekte verktøyet for ditt prosjekt. Trykk bare på spaken for å ta bort stingplaten, og så sett på en ny – det tar bare noen sekunder, og skrujern behøves ikke. Dette systemet aktiverer en sensor som gjør at bare rettsøm kan sys når rettsøms stingplaten er montert. Du behøver aldri uroe deg for å bryte en nål! Tre stingplater inngår som standard tilbehør: standard, rettsøm og HP (industri) stingplate.

 

HJELPELINJER PÅ STINGPLATE, SPOLELUKE OG FRIARM

Stingplatene har følgende markeringer:

 • Centimeter og inch markeringer i forhold til nålnedslaget i midtposisjon
 • 45, 60, 90 og 120 grader (brutt linje brukes sammen med 1/4” fot O)
 • Nålnedslag for hjørneguide 16 mm/3/8”
 • Inch markeringer 1/4, 3/8, 5/8

Rettsøm stingplaten har også et hull tilpasset 1/4” foten for søm med lappeteknikk.

HP (INDUSTRI) TRYKKFOT OG STINGPLATE

HP (High Professional) trykkfot og stingplate følger med Memory Craft Horizon 9450. Den smale foten er en kopi av industrimaskinenes rettsømfot. Den smale foten sammen med stingplaten utnytter transportøren maksimalt for industrikapasitet ved stikninger, hjørner og kurver, der maksimal kontroll over sting og transportør kreves. Den smale foten passer dessuten perfekt som 1/4” fot og spesielt bra ved søm av små lapper. Den smale foten er plassert over den venstre delen av transportøren, med nålposisjon 0,5, som er den beste posisjonen i samarbeid med griperbanen, for å skape den rakeste rettsømmen.

JUSTERBAR STOFFGUIDE ACUGUIDE™

AcuGuide™ er en unik stoffguide for eksakte sømmonner. Monter stoffguiden på friarmen og juster til ønsket sømmonn. Justeringsmulighetene mellom 1,5 mm (1/16”) til venstre om nålen, til 210 mm (8 1/4”) til høyre for nålen.

 

OPPLYST SYOMRÅDE MED HIGH LIGHT™

Fantastisk arbeidsbelysning der du behøver det som mest. Vårt lyssystem High Light™ aktiveres gjennom å dra den fremover. Den justerbare belysningen rikter lyset mot nålen, du ser stingene tydelig og treding av nålen blir veldig enkelt. Ti ekstremt lyssterke LED lamper på fem plasser over arbeidsområdet, lyser opp arbeidsyten på maskinen. Funksjonsknappene er også opplyste – de blir lette å finne og bruke.

AUTOMATISK TRYKKFOT- OG KNELØFT

Den automatiske trykkfotløfteren løfter automatisk opp trykkfoten etter trådkutt, eller etter en programmering av trådkutt, som for eksempel ved slutten av en rad med dekorative sømmer. Dette gir deg frie hender og du kan holde hendene på prosjektet.

Den ergonomiske, justerbare kneløfteren løfter trykkfoten. Du kan nå sitte rett fremfor nålen med kneløfteren perfekt plassert for frihåndsquilting, variabel sik-sak eller normal søm.

AUTOMATISK TRYKKFOT LØFTER

Memory Craft Horizon 9450QCP tilbyr deg en tidsbesparende funksjon, automatisk trykkfot løfter ved bytte av syretning. Når du stopper maskinen, senkes nålen for å sikre at stoffet ikke kommer ut av posisjon. Trykkfoten løfter seg automatisk og du kan endre syretning. Når du starter maskinen igjen, senkes trykkfoten. Høyden kan justeres etter ditt ønskemål (0,5 mm – 6,0 mm med 0,5 mm intervaller).

VARIABEL SIK-SAK MED ZIG ZAG™

Avanserte verktøy gir avanserte muligheter for kreative uttrykk. Memory Craft Horizon 9450QCP innefatter en helt ny funksjon: variabel sik-sak. Denne funksjonen gir eksakt kontroll over stingbredden via kneløfteren.

Du som frihåndsbroderer (maler med tråd) kommer å glede deg over kontrollen av stingbredden. Start med en rettsøm og mens symaskinen fortsatt syr, trykk kneløfteren for å få din søm opp til en 9 mm bred sik-sak. Slepp trykket gradvis for å gå tilbake til en rettsøm. Denne avanserte styringen tillater nye muligheter til skapende uttrykk med frihåndsquilting, trådmaling, applikasjon, frihåndsmonogram og mye mer.

SYNKRONISERT OVERTRANSPORTERING ACUFEED FLEX™

Vårt unike innebygde, synkroniserte over- og undertransportørsystem gir deg perfekt transport av stoffet. Sammen er transportør systemene legendariske i sy- og quilteverden pga. sin fantastiske presisjon. Overtransportørsystemet er avtakbart og kan oppbevares i tilbehørsboksen når det ikke brukes. Overtransportørsystemet tilbyr to trykkfotfester, bred og smal. Brede føtter brukes ved behov av undertransportørens hele bredde. Den smale foten tillater enklere manøvrering for mer detaljert arbeid og når du ønsker å komme nære kanten.

KRAFTFULL UNDERTRANSPORTERING SUPERIOR FEED SYSTEM™

Det synkroniserte, unike, kraftfulle undertransportørsystemet transporterer dine lag med stoff med perfeksjon. Undertransportøren er boksformet og har en lang transportyte med mange tenner som tar tak i stoffet før nålens første nedslag.

FRIHÅNDSQUILTING

Gjennomføring av prosjekt fra start til slutt er en følelse som ikke kan sammenlignes – spesielt når ditt prosjekt er en unikt quilt! Memory Craft Horizon 9450QCP gjør frihåndsquiltingen enklere enn noen gang. Tilpass fotens høyde for ditt prosjekt og ønskemål – still den inn høyt for en tykk quilt med mye padding, eller lavt for en tynnere quilt. Du kan også lagre dine innstillinger.

USB TILKOBLING

Memory Craft Horizon 9450QCP har en USB tilkobling for å laste inn sømmer skapt i programvaren Stitch Composer, samt for å kunne oppgradere maskinen.

 
 

STANDARD TILBEHØR

Svart stoffdeksel i et slitesterkt stoff med rød brodert logo på fremsiden, Janome. Dekselet har praktiske lommer til oppbevaring av fotpedal, tilbehør og instruksjonsbok.

Stort sybord i plexiglass som passer til både søm og er bra støtte til broderirammen ved brodering. Bordet er gjennomsiktig og kan også brukes som lysbord for å tegne av mønster. Størrelse 600 x 450 mm.

Ekstra bred fotpedal og pedal for trådkutt.